Chec cu dovleac

 

chec cu dovleac poza principala

Acest chec este foarte gustos! Este fraged, pufos si cu o aroma intensa de dovleac. Plus la asta este sanatos prin continutul sau bagat in nutrienti, dar si in vitamine, dovleacul placintar ne mentine imunitatea in sezonul rece.

Ingrediente:
–  300 g dovleac placintar
– 3 oua
– 263 g zahar
– 263 g faina
– 132 g unt
– 10 g praf de copt
– 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Dovleacul se curatata de coaja si seminte, apoi se da prin razatoare mica.
Ouale se bat spuma cu zaharul. Turnati untul topit cate putin si mixati dupa fiecare repriza.
Apoi adaugati dovleacul si amestecati. La final adaugati faina, praful de copt, scortisoara si amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Turnati aluatul in tava de chec ( unsa cu unt ), sa nu ajunga de un deget pana la margini.

chec cu dolveac 3

Se coace la cuptorul incins la 180 C , timp de 45-50 de minute. Faceti testul scobitorii!
Lasati sa se raceasca putin, apoi scoteti checul din tava.

Il puteti decora cu zahar pudra sau cu seminte de dolveac.

chec cu dovleac

Noi l-a servit alaturi de o cana cu lapte.

       Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s