Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri este preferata mea, imi place foarte mult gustul intens si aroma ei. Faceti acuma aceasta dulceata delicioasa cat inca mai sunt trandafiri 🙂

Ingrediente:
– 2, 5 kg de petale de trandafiri ( trandafiri special pentru dulceata)
– 1,3 kg zahar
– zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Trandafirii se spala in apa rece si se zvanteaza un pic, apoi se desprind petalele. Se pun petalele intr-un vas, se presara cu putin zahar si se maseaza cu degetele pana cand petalele se umezesc.

Dulceata de trandafiri

Repetati procedura pana terminati toate petalele. Cand ati finisat scurgeti zeama de la o lamaie si o adaugati la dulceata.

Dulceata de trandafiri

O lasati 30 minute in vasul acoperit cu un capac, apoi puneti dulceata in borcanele sterilizate.
Din cantitatea data am obtinut 4 borcane.

Dulceata de trandafiri

PS: Puteti folosi dulceata la diferite copturi si crema pentru briose.

Dulceata de trandafiri

              Serviti cu placere!

Advertisements

10 thoughts on “Dulceata de trandafiri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s