Gem de prune

gem de prune

Dupa o vacanta frumoasa petrecuta alaturi de cel mai deosebit om si drag mie, am revenit cu o noua reteta. Ador acest minunat gem, este preferatul meu inca din copilarie. Va propun sa faceti si voi aceasta reteta, o sa va iasa o bunatate de gem!

Ingrediente:  
– 4 kg prune
– 500 g zahar

Mod de preparare:

Spalati prunele, le injumatatiti si le inlaturati samburii.

gem de prune

Le dati prin blender sau masina de tocat. Compozitia obtinuta o turnati intr-un ceaun si o puneti la foc mediu. Cand incepe sa fiarba dati focul mai incet, amestecati periodic sa nu sa se lipeasca. Veti observa cum gemul isi schimba culoarea treptat. Adaugati zaharul cand gemul de prune va scadea in cantitate aproximativ 3 sferturi. Lasati sa fiarba la foc mic si continuati sa amestecati pana gemul devine dens.
PS: Cel mai bine se fierbe pe etape: 1 ora fierbeti, apoi lasati la racit si iar fierbeti inca o ora si iar lasati la racit, fierbeti aproximativ 4 ore pana cand gemul are o culoare de maro inchis. Acest gem il puteti prepara in 2 zile ( seara il  puneti la rece).
Borcanele sterilizate se umple cu gem si se capseaza bine.
Cel mai gustos gem de prune e gata!

gem de prune

          Pofta buna!

Advertisements

6 thoughts on “Gem de prune

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s