Classic Quiche Lorraine

Postari-Calatorie-Adamache-2-1

Particip cu reteta (Classic Quiche Lorraine ) la campania Calatorie culinara cu Laura Adamache

http://www.lauraadamache.ro/2015/10/calatorie-culinara-cu-laura-adamache-editie-franta.html

21. Quiche lorraine1

Mereu am dorit sa gust ceva nou din bucataria franceza. Azi am facut o reteta clasica de Quiche Lorraine, este o tarta traditionala franceza. Are un gust fin si este foarte aromata. Ne-a placut foarte mult! Va recomand si voua sa faceti acest Quiche Lorraine delicios 😉

21. Quiche lorraine2

Ingrediente: 
Pentru aluat brisse ( aluat francez ) din:
– 200 g faina
– 75 g unt + 10 g pentru uns tava
– 8 linguri apa rece
-un praf de sare

Pentru umplutura:
– 220 g bacon
– 170 g cascaval ras
– 3 oua + 1 galbenus
– 400 ml smantana
– sare
– piper
– nucsoara macinata ( dupa gust )

Mod de preparare:

Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea, dupa care se incorporeaza untul (rece) taiat cubulete.

21. Quiche lorraine6

Se framanta cu degetele pana la consistenta unui aluat nisipos. Apoi adaugati apa rece si mai framantati un pic, se acopera cu folie alimentara si se tine la frigider minim 30 de minute.
Intre timp taiati baconul cubulete si il caliti intr-o tava fara ulei, dupa care il puneti la racit pe un servetel de hartie.
Presurati masa cu putina faina si din aluat intindeti o foaie rotunda, o asezati intr-o  tava (26 cm) unsa cu unt si gauriti cu o furculita aluatul.

21. Quiche lorraine4

Se da foaia de aluat la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute, pana se rumeneste usor. Se scoate apoi din cuptor si se lasa deoparte.
Pregatiti umplutura: bateti ouale cu smantana si adaugati sare, piper si nucsoara dupa gust. Se aseaza pe aluat baconul, cascavalul ras si compozitia de ou cu smantana.

21. Quiche lorraine5

Se coace in cuptorul incins la 180 grade in jur de 30-40 minute.
Il puteti servi atat cald cat si rece.

21. Quiche lorraine3

           Pofta buna!

Advertisements

11 thoughts on “Classic Quiche Lorraine

  1. Shiva Malekopmath says:

    There are two reasons people are silent while eating.
    And I am also silent while eating, for the two reasons.
    You know what are the two reasons.
    One is when the dish is Awful.
    The other is when it is Awesome.
    It seems yours are definitely Awesome.
    I would just relish them silently.
    Emyraileanu!
    Love to You.
    Shiva

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s