Orez cu ciuperci

orezpy

Va propun o reteta foarte delicioasa si usor de preparat, cu ingrediente sanatoase. Pentru aceasta mancare am folosit delicioasele ciupercile champignon Delmark, care sunt crescute cu multa grija si mereu proaspete. Adaugarea ciupercilor la mesele tale zilnice te poate face sa te simti satula fara sa cresti continutul caloric. Este ideala si pentru cei care duc un mod de viata sanatos.  Aceasta reteta merita a fi facuta mai des si va recomand s-a introduceti in meniul familiei dvs.

Ingrediente:
– 400 g ciuperci Champigon Delmark
– 250 orez cu bobul lung
– oregano
– busuioc
– sare, piper  ( dupa gust )
– putin ulei pentru calit
– patrunjel ( pentru decor )
– cascaval tare: parmezan

Mod de preparare:

Pregatim ingredientele:

Orez cu ciuperci

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii.

24. Orez cu ciuperci3

Apoi se calesc intr-o tigaie mai adanca, cu putin ulei. Trebuie sa scada bine si sa se rumeneasca usor. Cand sunt gata le condimentati cu oregano si busuioc, la dorinta puteti pune si piper iute macinat.

Orez cu ciuperci

Inte timp orezul se spala si se pune la fiert intr-un litru de apa cu sare. Cand orezul este gata il scurgeti de apa si il adaugati la ciuperci. Amestecati bine, potriviti de sare si piper, si lasati sa se patrunda aproximativ 10 min.

Orez cu ciuperci

Se serveste cald cu patrunjel proaspat tocat si parmezan ras.

_MG_2355c copy

     Pofta buna!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s