Prepelițe la cuptor cu piure de dovleac

900prepelita

Ce ziceți de o cină mai deosebită? Imi place să pregătesc ceva nou și astăzi vă propun să încercați aceste prepelițe la cuptor cu piure de dolveac. Gustul cărnii suculente se combină perfect cu piureul de dovleac. Pentru această rețetă am folosit prepelițele de la Compania Dariana, la ei sunt cele mai gustoase prepelițe.

Ingrediente:
– 4 prepelițe
– 1 lămâie mică
– 100 de grame de unt aromat
– 2 căței mari de usturoi
– 1 ramură mică de rozmarin
– 2 rămurele de cimbru
– 100 de ml. de supă de pui degresată
– busuioc uscat
– 2 linguri de sos pesto
-sare
– piper proaspăt  măcinat
Ingrediente piure de dovleac:
– jumătate dovleac placintar
– 100 ml smântână dulce
– puțină nucșoară rasă
– sare
 Mod de preparare:
Untul, 1 cățel mare de usturoi, 1 ramură de rozmarin (doar frunzele), 2 rămurele de cimbru (la fel, frunzulițele rupte de pe ramuri), zeama de la 1/2 de lămâie, 2 linguri de sos pesto, sare și piper după gust.
800prepelite2
Toate ingredientele specificate mai sus le puneți în blender și le amestecați energic până ce s-au omogenizat.
În continuare, cu multă grijă se desprinde pielea prepelițelor de carne, deasupra pieptului și dacă reușiți și lateral (atenție mare, pielicica e fragilă).
Se îndeasă sub piele untul aromat, câte 1-2 lingurițe de fiecare prepeliță, și se distribuie uniform, masând ușor.
În fiecare prepeliță se pune câte 1 bucățică de lămâie, rozmarin, felioare de usturoi și se distribuie și untul aromat rămas.
Se inchide cavitatea prepeliței adunând piciorușele strâns la un loc și înțepând cu o scobitoare.
800prepelite
Prepelițele astfel pregătite se sărează și se piperează pe suprafață și se pun într-o tavă potrivită pentru cuptor, împreună cu supa de pui.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul preîncins la 200 de grade. Prepelițele se frig acoperite aproximativ 30 de minute, apoi se indepărtează folia și se frig în continuare încă 25-30 de minute, până când sunt frumos rumenite.
În același timp băgăm la cuptor ( dacă aveți spațiu) și jumătatea de dovleac curățată de semințe și presărată cu puțină sare. Înțepați cu o furculiță  dovleacul– dacă furculița intră ușor în el înseamnă ca e copt.
După ce s-au copt prepelițele și dovleacul, scoateți tava din cuptor si acoperiți prepelițele cu folie de aluminiu și se lasă să se odihnească 10-15 minute înainte de a le servi. Între timp în care pregătiți piureul de dovleac. Scobiți miezul, dând la o parte crusta ușor bronzată de deasupra. Adăugați smântâna dulce, sare și puțină nucșoară proaspăt rasă. Folosind un blender pasați până obțineți un piure fin. Pentru a nu avea deloc bucățele de dovleac puteți da piureul printr-o sită.
 Serviți prepelițele coapte cu piureu de dovleac și cuburi de ardei gras.
Poftă bună!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s