Ciorbă de prepelițe cu ciuperci

900ciorba-de-prepelite

Pentru toți care duc un mod de viață sănătos și doresc să mănânce ceva gustos, astăzi vă propun să încercați un prânz sănătos și copios. Pentru această ciorbă de prepelițe cu ciuperci, am folosit prepelițele de la  Dariana, la ei sunt cele mai gustoase prepelițe. Și ciupercile mereu proaspete și cele mai gustoase de la Delmark.

Ingrediente  pentru 4 porții:

– 3 prepelițe
– 250 gr ciuperci champignon alb
– 1 frunză de dafin
– 2 cepe medii
– 3 roșii medii
– 200 g orez cu bobul lung
– 1 legatură de pătrunjel
– sare
– piper negru proaspăt măcinat.
– borș acru

Mod de preparare:

Punteți la fiert 2 litri de apă, când apa începe să fiarbă adăugați prepelițele spălate și curățate. Cu o lingură strângeți spuma, apoi adăugați frunza de dafin și o ceapă curățată și tăiată în jumătate. Ciorbele pe bază de bulion de prepelițe se gătesc foarte repede.

2ciorba800

Le lăsați la foc mediu în jur de 30 minute. Apoi adaugați sare dupa gust.
Intre timp, pregătiți legumele:

1ciorba800

Într-o tigaie încingeți puțin ulei și căliți ușor ciupercile tăiate felii. Le țineți la foc iute câteva minute, amestecând din când în când. Puneți și roșiile tocate cubulețe, condimentați cu sare, piper și lăsați la foc mediu până devine ca un sos.

3ciorba800

Puneți ciupercile în bulionul de prepelițe și adăugați o ceapă tăiată cubulețe.
Spălați orezul în mai multe ape și îl adăugați în ciorbă. Lăsați să fiarbă până este aproape gata orezul. Adăugași la sfârșit borșul acru ( după gust) și pătrunjelul tocat. Stingeți focul și lăsați 10 minute să pătrundă toate aromele.

Puteți servi ciorba cu smântână și ardei iute.

 Poftă mare!

One thought on “Ciorbă de prepelițe cu ciuperci

Leave a comment