Ratatatouille

Ratatouille

 

De cand am vazut celebrul film animat Ratatouille, am ramas cu gandul la reteta culinara care dupa parerea mea este una din cele mai bune retete cu legume.Deci va prezint  reteta mea de Ratatouille inspirata si improvizata din desenul animat.

Ingrediente:
– 2 dovlecei
– 2 vinete
– 5 rosii
– 150 g parmesan ras 

 Pentru sos:
– 1 kg de rosii
– 500 g Carne de porc  ( ceafa )
– 1 ceapa
– 2 catei de usturoi
– sare, piper
– oregano,basilic
– ulei de masline

   Mod de preparare:

Pentru prepararea sosului:
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca foarte fin . Rosiile le decojim si le taiem cubulete.
Carnea o tocam sau o taiem cubulete de 2 cm (la dorinta).

Intro tigaie cu ulei punem la calit ceapa si usturoiul , apoi punem carnea la foc iute pentru  5 min, dupa care punem rosiile taiate cubulete.  Rosiile se vor face ca un sos mai gros si trebuie sa fie cat mai putin apos sosul. Condimentam cu sare, piper, oregano si basilic. Si sa va mai zic un mic secret , in acest sos puneti un varf de ligurita cu zahar,are un gust mai deosebit.  Lasati sa fiarba la foc incet pana carnea este gata, aproximativ 1 ora.

Vinetele, dovleceii si rosiile se spala bine, se indeparteaza capetele si se taie rondele  de 1 cm.  Se presara sare si piper peste ele. Se lasa pentru 10 min sa se scurga apa.
Se intinde sosul de rosii pe fundul unui vas larg, termorezistent  ( eu am vas de iena ). Peste sos  se aseaza  alternand legumele: o felie de vanata, una de dovlecel, una de rosie, apoi iar vanata si tot asa (vezi foto).

Ratatouille

 

Stropim legumele cu 2 linguri de ulei de masline, se presara  cu sare, piper, oregano, basilic.

Se acopera vasul cu capac sau folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins la 190 C  aproximativ 1 ora . Dupa 30 minute scoateti folia de aluminiu si lasati sa se coaca asa, legumele trebuie sa fie un pic rumenite.
Se scoate apoi vasul din cuptor si se presara din belsug cu parmesan ras.

   Pofta buna!

 

Advertisements
%d bloggers like this: